head logo
head tel

Λίγα λόγια για τη γυναικολόγο Ζωή Σιάσου

Η Δρ. Ζωή Σιάσου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Υπήρξε υποδειγματική φοιτήτρια και τιμήθηκε με Βραβείο και Έπαινο Άριστης Επίδοσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με υποτροφίες των Ιδρυμάτων Ανάγνου και Παπαδάκη.

Ως Μαιευτήρας Γυναικολόγος εξειδικεύτηκε στην παρακολούθηση της κύησης υψηλού κινδύνου (διαβήτης κύησης, προεκλαμψία, πολύδυμη κύηση) στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Πανεπιστημιακή Κλινική, θέμα που αποτέλεσε τον τίτλο του Μεταπτυχιακού Πτυχίου Σπουδών της, που της απονεμήθηκε το 2012 με βαθμό «Άριστα». Η αγάπη της για τις εγκυμονούσες γυναίκες και η ανάγκη της να μοιραστεί μαζί τους τις γνώσεις της την οδήγησε στη δημοσίευση του βιβλίου – οδηγού για την κύηση με τίτλο «Το βιβλίο της εγκυμοσύνης μέρα με τη μέρα», από τις Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδη. Η Δρ. Σιάσου προωθεί με πάθος το φυσιολογικό τοκετό και το μητρικό θηλασμό επισημαίνοντας σε κάθε ευκαιρία τα ευεργετικά του οφέλη για τη μητέρα και το μωρό της.

Επίσης, η Δρ. Ζωή Σιάσου ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα με τα προβλήματα των γυναικών στην εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση, ως Επιστημονικός Συνεργάτις στο Ιατρείο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Πραγματοποίησε πρωτότυπη επιστημονική έρευνα για την ορμονική θεραπεία σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, που αποτέλεσε και το θέμα της διδακτορικής της διατριβής. Η εργασία της βαθμολογήθηκε ομόφωνα με «Άριστα 10» και το 2013 έλαβε τον ύψιστο Ακαδημαϊκό τίτλο της Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εφηβεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νεαρά κορίτσια είναι ένα από τα ιατρικά αντικείμενα μελέτης της Δρ. Ζωής Σιάσου. Ως Ε​πιστημονικός Συνεργάτις της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εντρύφησε όχι μόνο στις σωματικές ιδιαιτερότητες, αλλά και στην ψυχολογία της ευαίσθητης εφηβικής ηλικίας. Σήμερα στο ιατρείο της προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Εφηβικής Γυναικολογίας, όπως διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων της ηλικίας αυτής (αμηνόρροια, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, επιπτώσεις νευρογενούς ανορεξίας και βουλιμίας), ενημέρωση για την πρόληψη ασθενειών, εμβολιασμό κατά του HPV και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Η Δρ. Ζωή Σιάσου επισήμανε ότι έλλειψη σεξουαλικής εκπαίδευσης δεν έχουν μόνο οι έφηβοι, αλλά και οι ενήλικες. Η διαπίστωση αυτή την οδήγησε σε μία συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, που έλαβε σάρκα και οστά με τη δημιουργία του προγράμματος  εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης e-learning του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα: Βασικές Έννοιες και Σύγχρονη Έκφραση». Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα είχε ως σκοπό την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας,  των εκπαιδευτικών, αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν στην έκφραση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας από την γέννηση έως την τρίτη ηλικία.

Στη συγγραφική δραστηριότητα της Δρ. Σιάσου περιλαμβάνεται και η επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του Άτλαντα Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ανατομίας της Πυέλου των Μ. Baggish και M. Karram, που δημοσιεύτηκε από τις Εκδόσεις Πασχαλίδη το 2012. Το έργο αυτό προορίζεται αποκλειστικά για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και περιλαμβάνει όλες τις ανατομικές και χειρουργικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας Χειρουργός Γυναικολόγος.

Έχοντας αποκτήσει την πολύτιμη γνώση και την απαραίτητη εμπειρία, η Δρ. Ζωή Σιάσου ασκεί με περισσή αγάπη και υπευθυνότητα το ιατρικό λειτούργημα στο ιδιωτικό της ιατρείο στο Χαλάνδρι. Ο άμεσος και ειλικρινής χαρακτήρας της έχει κερδίσει τις καρδιές των γυναικών, που εμπιστεύονται στα χέρια της την εγκυμοσύνη τους, το χειρουργείο τους και γενικότερα την υγεία τους. Στο πρόσωπο της ιατρού δε βλέπουν μόνο μία άριστα καταρτισμένη επιστήμονα, αλλά και ένα άτομο εμπιστοσύνης, έναν δικό τους άνθρωπο που είναι δίπλα τους κάθε στιγμή για να τις συμβουλεύσει, να προστατεύσει την υγεία τους, να τις θεραπεύσει.

         Επικοινωνία
    Μυστρά 7, 15231 Χαλάνδρι
         1ος όροφος (metro Χολαργός)
  tel  Ραντεβού:   2121029155
         Επείγοντα:  6976480232
    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
      
Πρόσβαση

map

 
Για ραντεβού τηλεφωνήστε στο
2121029155